Färsk frukt och grönsaker

Med egen gård och självhushållardrömmar är det ett måste att anlägga ett trädgårdsland. Har du tillgång till ett par hektar mark kan du verkligen satsa på din odling och kanske till och med starta en liten gårdsbutik och sälja överskottet. Här kan du läsa om hur du odlar egen frukt och egna grönsaker.

Anlägg ett trädgårdsland

När du har funderat ut vad du ska odla är det dags att gå från tanke till handling och sätta igång med att gräva ett trädgårdsland där du kan odla allt som familjen tycker om att äta. Trädgårdslandet kan blir precis hur stort eller litet som helst. Det som avgör storleken är behovet och marktillgången. Ett bra tips är att planera ordentligt i förväg och beställa fröer från seriösa företag.

Odla frukt och grönsaker

Förutom ovan nämnda potatisar är morötter och salladskål populära inslag i trädgårdsland runt om i landet. Vill du spara in så mycket pengar som möjligt ska du även ordna ett växthus eller en odlingstunnel och satsa på egna tomater. När det gäller frukt är det tacksamt att köpa egna äppel- och päronträd samt jordgubbsplantor och bärbuskar.