Låt gårdstraktorn göra jobbet

Det första du behöver göra när du har skaffat din gård på landet är att se till att du har all utrustning du behöver. En mindre lantgård har inga behov av stora och dyra traktorer med minst lika dyra tillbehör. Det räcker med en begagnad gårdstraktor för att klara av de utmaningar som ställs. Läs mer här om hur du hittar en billig men funktionsduglig gårdstraktor som kan klara av alla jobb på gården.

Kontakta en återförsäljare

Det kan tyckas enkelt att söka på Google för att hitta en billig traktor och det är naturligtvis ett alternativ. För att göra sökområdet något mindre kan du söka på återförsäljare i ditt närområde. Det går också bra att prata med dina grannar. Kanske finns det en bonde i närheten som har en begagnad traktor till salu. Naturligtvis är det inte lika enkelt som det låter. Precis som när det handlar om ett bilköp är det bättre för dig som kund att vända dig till ett företag eller en firma när du ska köpa en traktor. De flesta seriösa återförsäljare har avbetalningsplaner och kan erbjuda finansieringslösningar. Dessutom gäller konsumentköplagen om du köper din traktor av en handlare, men om du däremot köper den privat står du helt utan skydd om något går snett.

Gårdstraktorns arbetsområden

En mindre traktor av något äldre modell som till exempel Volvo BM eller Ford 4000 klarar av alla arbeten på en mindre gård. Försedd med skopa kan traktorn till exempel hjälpa till med lyft och bortforsling av tunga saker. Med hjälp av en traktorfräs, en plog och en slåtterbalk kan du dessutom hålla din mark i topptrim. Det finns också maskiner som hjälper dig att sätta potatis om du vill odla en större mängd och förvara året runt. Gårdstraktorn kan också fixa snöröjning under vintern och förflytta hus till eventuella djur som vill vistas ute i det fria under vår, sommar och höst. Det går att klara livet på en liten gård utan traktor men det är betydligt svårare. Den som inte vill satsa på en gårdstraktor får förlita sig på egen muskelkraft genom att använda jordfräs, lie och trimmer. En traktor kan inte hugga ved men den kan definitivt dra en vagn där du kan samla ihop ved från din mark och förvara inför den kalla årstidens behov.